Booking.com sinhronizacija kalendara (iCalalendar)

iCalalendar je standardni internet format za razmenu podataka iz kalendara. Sinhronizacija kalendara može se izvršiti između bilo kog servisa koji podržava iCal. U ovom članku ćemo se fokusirati na integraciju sa Booking.com portalom.

iCal importovanje i eksportovanje

Sinhronizacija Booking.com i Pustolovine.rs kalendara se vrši pomoću iCal linkova. Potrebno je da unesete Booking.com iCal link u Vaš Pustolovine.rs smeštaj i obrnuto. Ispod pokazujemo gde naći iCal linkove na obe platforme. Ukoliko imate smeštaj i na Airbnb-u, ovde možete videti uputsvo za taj portal.

 • Na stranici oglasa kliknite na ikonicu kalendara , koja je treća po redu u donjem levom uglu kartice smeštaja:
 • Svaki smeštaj ima svoj iCal kalendar. Kopirajte iCal URL sa stranice na kojoj se trenutno nalazite i njega ćemo dodati u Booking.com.
 • Potom, otvorite svoj Booking.com admin panel za domaćine. Kliknite na smeštaj koji sinhronizujete, a zatim u navigaciji kliknite na Kalendar i cene pa na Sinhronizujte kalendare.
  Ukoliko ne vidite ovu opciju, u navigaciji kliknite na Objekat > Pregled objekta > Izmeni. U opciji Broj apartmana (ovog tipa) mora pisati 1 da biste imali opciju da sinhronizujete kalendare.
 • Kliknite Dodajte konekciju za kalendar i u polje za adresu kalendara (URL) nalepita iCal URL koji ste maločas kopirali sa Pustolive.rs portala. Dajte proizvodljno ime kalendaru i kliknite na Sledeći korak.
 • Posle klika na dugme Sledeći korak, Booking.com Vam daje svoj iCal link za izabrani smeštaj, Kopirajte link i pritisnite Gotovo.
 • Sada se vratite se na Pustolovine.rs stranicu odakle ste kopirali iCal link. Kliknite na Dodajte kalendar dugme, dajte proizvoljno ime kalendaru i u polju Spoljni iCal link kalendara, nalepite link koji ste dobili na Booking.com portalu.
 • Kliknite na Sačuvajte promene i sinhronizujte, kalendari će biti sinhronizovani. Posle toga, svakih sat vremena će se kalendar automatski sinhronizovati sa platformama.
  Sinhronizacija kalendara - Pustolovine.rs
 • Imajte na umu da datumi manuelno označeni kao nedostupni neće biti sinhronizovani, kako na Pustolovine.rs sajtu, tako i na drugim platformama. Platforme za rezervacije ne šalju ove podatke kroz iCal kalendar linkove.

 

 / 
Pustolovine.rs

Ulogujte se

Pošalji poruku

Sačuvani oglasi