Airbnb sinhronizacija kalendara (iCal)

iCalalendar je standardni internet format za razmenu podataka iz kalendara. Sinhronizacija kalendara može se izvršiti između bilo kog servisa koji podržava iCal. U ovom članku ćemo se fokusirati na integraciju sa Airbnb portalom.

iCal importovanje i eksportovanje

Sinhronizacija Airbnb i Pustolovine.rs kalendara se vrši pomoću iCal linkova. Potrebno je da unesete Aribnb iCal link u Vaš Pustolovine.rs smeštaj i obrnuto. Ispod pokazujemo gde naći iCal linkove na obe platforme. Ukoliko imate smeštaj i na Booking.com, ovde možete videti uputsvo za taj portal.

  • Na stranici oglasa kliknite na ikonicu kalendara , koja je treća po redu u donjem levom uglu kartice smeštaja:
  • Svaki smeštaj ima svoj iCal kalendar. Kopirajte iCal URL sa stranice na kojoj se trenutno nalazite i njega ćemo dodati u Aribnb.
  • Potom, otvorite svoj Airbnb portal za domaćine. U navigaciji kliknite na Smeštaj a potom na Raspoloživost. Pri dnu stranice videćete opciju za sinhronizaciju kalendara.
  • Kliknite Uvezi kalendar i u polje za adresu kalendara (URL) nalepita iCal URL koji ste maločas kopirali sa Pustolive.rs portala. Dajte proizvodljno ime kalendaru i kliknite na Uvezi kalendar.
  • Potom, dok ste još na trenutnoj Airbnb strani, kliknite na Izvezi kalendar i kopirajte iCal link koji vam se pojavi.
  • Sada se vratite na Pustolovine.rs stranicu odakle ste kopirali iCal link. Kliknite na „Dodajte kalendar“ dugme, dajte mu proizvoljno ime izvoru i u polju Spoljni iCal link kalendara, nalepite link koji ste dobili na Airbnb-u.
  • Kliknite na „Sačuvajte promene i sinhronizujte“, kalendari će biti sinhronizovani. Posle toga, svakih sat vremena će se kalendar automatski sinhronizovati sa platformama.
    Sinhronizacija kalendara - Pustolovine.rs
  • Imajte na umu da datumi manuelno označeni kao nedostupni neće biti sinhronizovani, kako na Pustolovine.rs sajtu, tako i na drugim platformama. Platforme za rezervacije ne šalju ove podatke kroz iCal kalendar linkove.

 

 / 
Pustolovine.rs

Ulogujte se

Pošalji poruku

Sačuvani oglasi